TRIOCACIB Praha a Kokořín

Předvánoční čas jsme spojili příjemné s užitečným a udělali jsme si víkend na Kokoříně s každodenní účastí na mezinárodní výstavě psů v Praze, tzv. triocacib. Přihlásil jsem Figinu na všechny tři dny, Čímena jen na sobotu.Čímenovi pro šampiona ČMKU stačí získat již jeden CAC, jelikož jeden má a k tomu má i pracovní certifikát. Čímena nám opět opravdu moc hezky předvedla Bára, má ji rád a pěkně s ní spolupracuje. S pohledem na vychrtlého a polovičního soupeře jsem si myslel na titul, bohužel se tak nestalo, pan rozhodčí byl patrně zcela dezorientován, když letošním posudkem popřel nejen ten jeho z loňska, ale i mnoha předchozích kolegů, bohužel nezbývá než jej respektovat. Pro mne u Čímena je důležitější jeho povaha a letošní dvě splněné pracovní zkoušky.

Figina se jen pomalu rozjížděla a postupem času začala lépe spolupracovat, výstavy ji nebaví. První den obdržela od chorvatské rozhodčí V1 CAC a při následném porovnání s vítězi z ostatních kategorií vyšla naprázdno. Chovatelé z německa obdrželi jak CACIB, tak res.CACIB. V sobotu posuzovala paní rozhodčí z Irska, pokud pes nebyl 100% předveden dávala VD, Figina se nepředvedla takže z toho bylo VD. Sobota pro nás vzhleden ke známce Čímena byla smolná, spravili jsme si chuť výstupem na Kokořín:)

Neděle měla rozhodnout o úspěchu či neúspěchu našeho výletu. Posuzoval pan Vondrouš, v naší kategorii Figina obdržela V1 CAC, poté v porovnání s konkurencí zůstala druhá za odchovem z Německa, ale porazila její matku z ChS Kristianden's, což je pro mne cenný skalp:) s tímto párem z Německa jsme se potkali již v Klatovech. Výstavu nemohu hodnotit jako zcela úspěšnou, přesto za dvě ocenění CAC a res.CACIBa jsem rád. Čímen je smolař, rozhodčí nás vždy něčím překvapí.

Nedávno jsme zveřejnili plánovaný vrh štěňat od naší Giny. Ozvalo se několik zájemců, tak jsem všem dal na vědomí, že nás mohou na výstavě vidět. Skutečně jsme se v sobotu a v neděli setkali se zájemci o náš odchov a měli z nich radost, v obou případech lidé, kteří mají zkušenost s pinči, dokonce i v minulosti odchovali svá štěňátka. 

Za takové budoucí majitele bychom byli rádi. Díky za milou návštěvu a setkání s Vámi.

 

Chovatelská stanice JEZZABELLE

Tyršova 127
373 44 Zliv

alternativně Zlatá Koruna
+420 602 753 153 prochazka.frana@email.cz
Vytvořeno službou Webnode